Dekorativni stubovi
PASAŽ

Stub PASAŽ se izrađuje kao trosegmentni čelični stub kombinovan od različitih kružnih cevastih profila, dekorativnih odlivaka i metalnih rozetni izvedenih tehnikom dubokog izvlačenja. Izbor čelika kao osnovnog materijala daje mogućnost efikasnog prilagođavanja svim konstruktivnim zahtevima, dok skladno uobličena forma uspešno korespondira, kako sa tradicionalnim, tako i sa savremeno koncipiranim ambijentima.

Završna obrada uključuje zaštitu osnovnom bojom i finalno farbanje u izabranom tonu po RAL - karti.

Stub pruža mogućnost brojnih kombinacija sa različitim tipovima svetiljki i konzola.

 

PASAŽ 1 je izrađen u kombinaciji različitih čeličnih cevi, dekorativnih odlivaka i duboko vučenih metalnih rozetni, međusobno usklađenih sa visinom stuba od 3 000 - 4 000 mm.
PASAŽ 2 je izrađen u kombinaciji različitih čeličnih cevi, dekorativnih odlivaka i duboko vučenih metalnih rozetni, međusobno usklađenih sa visinom stuba od 4 000 - 5 000 mm.
PASAŽ 3 je izrađen u kombinaciji različitih čeličnih cevi, dekorativnih odlivaka i duboko vučenih metalnih rozetni, međusobno usklađenih sa visinom stuba od 5 000 - 6 000 mm.

Montaža stuba vrši se na prethodno izveden betonski temelj, pomoću odgovarajuće anker korpe sačinjene od 4 (četiri) povijene i međusobno povezane šipke od betonskog gvožđa, dimenzija i rasporeda prema priloženoj šemi. Pritezanje stuba, odnosno njegove baze, i pripadajućih ankera ostvaruje se preko odgovarajuće navrtke.

Prikaz temelja je informativnog karaktera, dat prema najčešćim primerima iz prakse. Ukoliko se stub postavlja u nestandardnim uslovima i uz specifičnu opremu potrebno je izvršiti proveru i korekciju datih dimenzija.