Barikadni stubići
Barikadni stubić BGR

Barikadni stubić BGR je osmišljen kao savremeni element urbane opreme namenjen za zaštitu i prostorno razgraničavanje pojedinih urbanih zona različitih po nameni. Izrađuje se od čelične cevi prečnika 88,9mm, vidne visine od 0,5-1,0m i odgovarajuće dužine utapajućeg dela, namenjenog montaži u betonski temelj. Sa gornje strane stubić je opremljen čeličnim poklopcem i fluoroscentnom reflektujućom trakom koja doprinosi boljoj uočljivosti tokom noćnog perioda, tako da se njegova primena najčešće vezuje za uređenje trotoara i površina na kojima se kombinuju pešačke trase sa aktivnim i mirujućim saobraćajem.
Svi elementi stubića štite se postupkom toplog cinkovanja i nanosom osnovne boje, dok se završno farbanje vrši u izabranom tonu po RAL-karti.


Montaža

Montaža barikadnog stubića BGR vrši se u već pripremljen betonski temelj preko utapajućeg dela čelične cevi, odgovarajuće dužine, koja je sa donje strane ošupljena dvostranim otvorom koji obezbeđuje bolje prijanjanje betona.
Prikaz temelja je informativnog karaktera, dat prema najčešćim primerima iz prakse, te ukoliko aktuelni uslovi odstupaju od njih, potrebno je izvršiti proveru i korekciju detalja.