Dekorativni stubovi
MALI KOŠUTNJAK

Stub MALI KOŠUTNJAK se izrađuje kao dvosegmentni čelični stub od kružnih cevastih profila upotpunjenih dekorativnim rozetnama izvedenim tehnikom dubokog izvlačenja metala. Varijantna rešenja uključuju i oblikovno pojednostavljene sklopove, sa umanjenim brojem dekorativnih elemenata, u krajnjem ishodu svodeći stub na čisto funkcionalni nosač. Svojom formom i dimenzionalnim karakteristikama stub je, prvenstveno, namenjen pri osvetljenju parkova, dvorišta i parternih zona oko objekata različite namene.

Završna obrada uključuje zaštitu osnovnom bojom i finalno farbanje u izabranom tonu po RAL - karti.

Stub pruža brojne kombinacija sa različitim tipovima svetiljki i konzolama.

 

MALI KOŠUTNJAK 1 je izrađen kao dvosegmentni stub u kombinaciji čeličnih kružnih cevi prečnika 101,6 i 60,3mm, sa čel. baznom pločom dim. 210x210mm i dekorativnim rozetnama izvedenim tehnikom dubokog izvlačenja metala.
MALI KOŠUTNJAK 2 je izrađen kao dvosegmentni stub u kombinaciji čeličnih kružnih cevi prečnika 101,6 i 60,3mm, sa čel. baznom pločom dim. 210x210mm i dekorativnom rozetnom izvedenom tehnikom dubokog izvlačenja metala.
MALI KOŠUTNJAK 3 je izrađen kao trosegmentni stub u kombinaciji čeličnih kružnih cevi prečnika 101,6/60,3 i 48,3mm, sa čel. baznom pločom dim. 210x210mm i dekorativnom rozetnom izvedenom tehnikom dubokog izvlačenja metala.

Montaža stuba vrši se na prethodno izveden betonski temelj, pomoću odgovarajuće anker korpe sačinjene od 4 (četiri) povijene i međusobno povezane šipke od betonskog gvožđa, dimenzija i rasporeda prema priloženoj šemi. Pritezanje stuba, odnosno njegove baze, i pripadajućih ankera ostvaruje se preko  odgovarajuće navrtke.

Prikaz temelja je informativnog karaktera, dat prema najčešćim primerima iz prakse. Ukoliko se stub postavlja u nestandardnim uslovima i uz specifičnu opremu potrebno je izvršiti proveru i korekciju datih dimenzija.