Dekorativni stubovi
DIV

Stub DIV je u potpunosti izrađen od različitih čeličnih cevastih profila, međusobno povezanih u jedinstvenu celinu koja formom podseća na merdevine lučno povijenih vertikala. Varijantna rešenja daju mogućnost dimenzionalnih korekcija, što ga čini pogodnim za široki spektar savremeno koncipiranih prostora različite namene, uključujući trgove, pasarele, pešačke zone i parkove, te stambene, industrijske i poslovne zone, zajedno sa pratećim prostorima mirujućeg saobraćaja.

Završna obrada uključuje zaštitu osnovnom bojom i finalno farbanje u izabranom tonu po RAL - karti.

Stub je prvenstveno namenjen za različite vrste protektora i odgovarajuće tipove svetiljki.

DIV 1 je u potpunosti izrađen od različitih čeličnih elemenata, koji preko bazne kružne ploče, centralne cevi, para lučno povijenih vertikala i povezujućih prečki, formiraju konstruktivni sklop prilagođen visini do 4 000 mm.
DIV 2 je u potpunosti izrađen od različitih čeličnih elemenata, koji preko bazne kružne ploče, centralne cevi, para lučno povijenih vertikala i povezujućih prečki, formiraju konstruktivni sklop prilagođen visini do 6 000 mm.
DIV 3 je u potpunosti izrađen od različitih čeličnih elemenata, koji preko bazne kružne ploče, centralne cevi, para lučno povijenih, dvosegmentnih vertikala i povezujućih prečki, formiraju konstruktivni sklop prilagođen visini do 7 000 mm.

Montaža stuba vrši se na prethodno izveden betonski temelj, pomoću odgovarajuće anker korpe sačinjene od 3 (tri) povijene i međusobno povezane šipke od betonskog gvožđa, dimenzija i rasporeda prema priloženoj šemi. Pritezanje stuba, odnosno njegove baze, i pripadajućih ankera ostvaruje se sa po dve odgovarajuće navrtke.

Prikaz temelja je informativnog karaktera, dat prema najčešćim primerima iz prakse. Ukoliko se stub postavlja u nestandardnim uslovima i uz specifičnu opremu potrebno je izvršiti proveru i korekciju datih dimenzija.


H stuba A B ∅d M L h b c
4 m 480 390 20 M16 480 700 650 50
6 m 480 390 20 M16 630 700 650 50
7 m 480 390 22 M18 630 700 650 50