SVETILJKA
ROTONDA - IND

Svetiljka ROTONDA - IND namenjena je enterijerskom osvetljenju, prvenstveno industrijskih hala, različitih proizvodnih pogona, magacina, zatvorenih sportskih terena rekreativnog karaktera, itd. Proizvodi se u dve oblikovne varijante, sa LED svetlosnim izvorom snage 50-150W. Osnov svetiljke čini telo kružne osnove, sa zrakastim rebrima, izrađeno kao odlivak od aluminijumske legure, optički blok visokih svetlotehničkih karakteristika, protektor od kaljenog stakla i čelični nosač kojim je omogućeno rotiranje i montaža, dok je varijantna opcija dopunjena i aluminijumskim senilom.
Zaštita svetiljke vrši se dvostrukim nanosom "epoxi prajme"-a i završno farba u izabranom tonu po RAL - karti.
 

Preporuke u tablici su informativnog karaktera, te je za konkretnu situaciju potrebno uraditi odgovarajući fotometrijski proračun.

Datoteke za fotometrijski proračun možete naći u sekciji fotometrija.

Za stručnu pomoć pri izradi fotometrijskog proračuna možete kontaktirati naš projektni biro. 

Tip svetiljke Svetlosni izvor Vrsta javnog prostora Širina osvetljene zone Distribucija svetla Visina montaže Rastojanje između stubova
ROTONDA - IND LED 50-150W
industrijske hale - kružna - -

Optički blok:
Stepen zaptivenosti: IP66
Otpornost na udar: IK08

Napajanje:

Stepen zaptivenosti: IP 65-67

Klasa električne izolacije: I ili II

Tip svetiljke Svetlosni izvor Snaga izvora Svetlosni fluks Temperatura boje Masa
ROTONDA-IND LED 50-150W 6 750 - 20 250 lm prema izabranim diodama 6,0-7,0 kg

Montaža i održavanje

montaža
Obe varijante svetiljki opremljene su čeličnim nosačem preko koga je omogućena rotacija za > do 45* u odnosu na y osu, postavljanje odgovarajućeg napajanja i montaža za plafonsku zakačaljku, koja se fiksira pomoću 2 (dva) tipla ili vijaka. Kačenje svetiljke za plafonski nosač može biti direktno, uz pomoć kuke ili uz dodatni lanac potrebne dužine.
održavanje
Pristup optičkom bloku omogućen je odvrtanjem 6 (šest) imbus vijaka M5 na staklenom protektoru, dok se elektronsko napajanje nalazi na posebnom ležištu u okviru nosača svetiljke. Po potrebi, dodatna zaštita napajanja može se obezbediti profilisanom Al maskom koja se fiksira za nosač sa 2 (dva) vijka M4.