Horizontalna zaštita stabala
Horizontalna zaštita stabala KLASIK

Horizontalna zaštita stabala KLASIK, gabaritnih dimenzija 1200x1200/400x400mm, namenjena je primeni zajedno sa istoimenom vertikalnom zaštitom ali se može koristiti i samostalno, kao podna obloga oko sadnica, određenih elemenata urbane opreme, skulptura i drugih prostornih instalacija. Izrađuje se od različitih čeličnih elemenata koji formiraju podkonstrukciju i dekorativna gazišta od perforiranih ploča. Podkonstrukcija se radi kao sklop sačinjen iz dva segmenta, čime je omogućeno njihovo jednostavno polaganje oko stabla, posle čega se montiraju i završne ploče.
Završna obrada uključuje postupak toplog cinkovanja, nanos osnovne boje i finalno farbanje u izabranom tonu po RAL - karti.


Montaža

Montaža horizontalne zaštite sprovodi se ravnomernim polaganjem dva segmenta podkonstrukcije oko stabla, na prethodno poravnatu zemlju, tako da nivo završnih ploča bude u ravni sa podnom oblogom. Povezivanje konstrukcije vrši se vijcima M8 na predviđenim mestima, posle čega se, prema priloženom nacrtu, postavljaju perforirana čelična gazišta i fiksiraju vijcima M8.