Barikadni stubići
AUTENTIK

Barikadni stubić AUTENTIK predstavlja savremeni element urbane opreme, realizovan po uzoru na tradicionalna oblikovna rešenje, a po preporukama Grada Beograda za uređenje i regulaciju gradskih područja od kulturno istorijskog značaja. Stubić se u celosti izrađuje kao odlivak  Al legure, odnosno od silumina, sa unutrašnjom čel.  konstrukcijom za  fiksiranje u betonski temelj.
U funkcionalnom smislu, stubić se radi kao standardni, trajno fiksni i u varijanti kao protivpožarni, neprimetno modifikovane konstrukcije koja, u vanrednim uslovima, omogućava njegovo uklanjanje prolaskom vozila specijalne službe bez potrebe zaustavljanja i angažovanja dodatne opreme i ljudstva.
Svi nadzemni delovi štite se osnovnom bojom i finalno farbaju poliesterskim prahom u izabranom tonu po RAL -karti.


Montaža

Montaža stubića se vrši na prethodno pripremljen betonski temelj, preko utapajućeg dela kružne čelične cevi, prečnika 60,3 mm, zajedno sa dodatnim ojačanjima od 3 (tri) trake povijenog flaha, ravnomerno raspoređene po obimu i razvijenih u dužini od 330 mm.
Prikaz temelja je informativnog karaktera, dat prema najčešćim primerima iz prakse. Ukoliko se stubić postavlja u nestandardnim uslovima i uz specifičnu opremu, potrebno je izvršiti proveru i korekciju datih dimenzija.